Onze algemene voorwaarden

Voordat u bij ons een product besteld raden wij u aan om eerst onze voorwaarden te lezen. Zodat u goed op de hoogte bent van onze afspraken.

Retourneren

Heeft u iets bij ons besteld en wenst u dit te retouneren? Dat is geen enkel probleem. Wij willen u wel vragen om binnen 48 uur na ontvangst van het product contact met ons op te nemen via E-mail of Telefoon om ons te laten weten dat u gebruik wilt maken van onze Retour service. Wij hebben 2 verschillende tarieven als het gaat om Retour zendingen:

1: Retour bij verzending: Post Pakket
Indien het door u bestelde product naar u verzonden is met de pakket dienst , worden er bij retour zending geen kosten in rekening gebracht. u moet echter wel zorgen dat het product in goede staat zonder beschadigingen bij ons terug komt. Deze eventuele verzend kosten zijn voor uw rekening. Na goed ontvangst zal u uw gehele betaalde bedrag retour ontvangen binnen 14 dagen op uw rekening.

2: Retour bij Levering: door Bezorgdienst
Heeft u een product besteld en is dit bij u thuis geleverd door onze bezorgdienst , wenst u dit te retourneren ? Dat is mogelijk. In tegenstelling tot onze producten geleverd met de pakket dienst worden er voor retourneren van bezorgde producten wel kosten in rekening gebracht. Deze kosten bedragen tussen de 50 en 250 euro afhankelijk van het bestelde product(en). Ook moet u er zelf voor zorgen dat de bestelde product(en) bij ons terug gebracht worden , deze kosten zijn ook voor uw eigenrekening. Na goed ontvangst van het product zal uw bedrag minus de gemaakte kosten ( van€50 tot €250 ) terug gestort worden op uw rekening binnen 14 dagen.

Onze producten worden zeer goed verpakt en boven de €50,- altijd aangetekend verzonden. Ondanks alle maatregelen is bij verzending het risico voor de koper.

Wij hebben een winkel waar elk product aanwezig is , waar u het kunt vasthouden bekijken en eventueel testen. Op afspraak bent u op elke dag van de week (ook buiten onze openingstijden om) van harten welkom.

De staat van onze Producten

Wij verkopen onze producten zo veel mogelijk in hun oorspronkelijke, originele staat. Vintage en antiek heeft de charme van een geleefd product en onze artikelen verkeren in een redelijke, goede tot zeer goede staat maar er zijn dus gebruikssporen aanwezig, het zijn tweedehands producten. U kunt elk product altijd komen bekijken in onze Winkel.Hier kunt u het product zien , voelen & testen.

Alle artikelen die wij verkopen zijn oude gebruikte artikelen waarop de normale sleet van gebruik door de jaren heen te zien zal zijn, wij noemen dat charme en het geeft de sfeer van een bepaald tijdperk weer, wij kunnen dus niet elk krasje of deukje , stukje roest of houtworm gaatje in de tekst vernoemen maar zullen zeker serieuze schade vermelden. Mochten het duidelijke gebreken zijn, of het beïnvloed het functioneren van het artikel. Dan vermelden wij dat altijd bij het artikel, als u meer informatie ( detail foto’s of tekst) over een artikel wilt kunt u dat aan ons vragen via het formulier bij elke advertentie we zullen u zeker netjes helpen.

Ook bij verlichting zit er vaak nog de originele bedrading die soms niet aan de huidige regels voldoen. Dit geld ook voor de lampen die opnieuw bedraadt zijn of voorzien zijn van een andere fitting er word namelijk niet altijd elk onderdeel venieuwd. U word daarom aangeraden bij twijfel een erkend elektricien te raadplegen. Wij zorgen dat alle lampen branden als een lamp niet werkt word dit altijd vermeld in de omschrijving van het product.

Hout & Metaal

In ons assortiment vind u veel producten waar hout en / of metaal in is gebruikt. De producten worden bij binnenkomst gecontroleerd op Houtworm en zo nodig behandeld tegen hout worm. Helaas is er geen product dat voor altijd houtworm vrij kan garanderen.

Hout is een natuurproduct en werkt altijd! Dit betekent dat, bijvoorbeeld onder invloed van wisselende temperaturen en vochtgehaltes (verwarming, vocht e.d.), kiertjes en scheurtjes kunnen ontstaan.Ook vochtige ruimtes (bijvoorbeeld in oudere huizen die niet geïsoleerd zijn of bij lekkage) kan ook werking/ uitzetting van hout of oxideren van ijzer veroorzaken, controleer dit alvorens de meubelen te plaatsen.

Roestiek is niet aansprakkelijk voor de natuurlijke werking van Hout of metaal.

Verkoop

De koper en verkoper gaan door de aanbetaling een aan- en verkoopverplichting aan. De aanbetaling wordt altijd terug betaald indien de verkoper door onvoorziene omstandigheden (b.v. schade of diefstal) niet tot verkoop kan overgaan.

De aanbetaling wordt NIET terugbetaald indien de koper na afspraak van aanbetaling niet meer tot koop wil overgaan of langere tijd niet van zich laat weten dan afgesproken.

Roestiek blijft eigenaar van de door hem aan de afnemer verkochte zaken , zolang de afnemer de koopprijs en hetgeen eventueel meer is verschuldigd , niet volledig aan de ondernemer heeft voldaan.

De afnemer is verplicht voor zorgvuldige behandeling zorg te dragen en mist het recht de zaak aan derden af te staan , of in onderpand te geven , te belenen of uit de ruimte alwaar zij geleverd zijn te ( doen ) verwijderen , totdat de gehele koopsom alsmede eventuele rente en terecht gemaakte en gevorderde kosten , volledig zijn voldaan

Privacy

Wij vinden het belangrijk om zeer zorgvuldig met uw gegevens om te gaan en zullen daarom ook uw privacy waarborgen en deze niet aan derden verstrekken De door u verstrekte informatie zal nooit voor andere doeleinde gebruikt worden dan voor het versturen van de bestelling en wanneer noodzakelijk contact met u over de bestelling. Wij zullen u ook geen nieuwsbrieven of reclames sturen.

Alle foto's op de website zijn door ons gemaakt en eigendom van Roestiek Industrieel Uniek. Wilt u gebruik maken van onze fotos om uw eigen producten te promoten en of andere doeleinden dient u hier onze toestemming voor te krijgen. deze toestemming kunt u vragen door middel van onze contact pagina.